Идвајамо Свет

ЈЕЗИВЕ ТВРДЊЕ: Зеленски има застрашујући план, нису свесни последица

Украјински председник Володимир Зеленски покушава да увуче НАТО у сукоб са Русијом како би осигурао сопствени опстанак, изјавио је посланик Врховне раде Александар Дубински на свом Телеграм каналу, коментаришући напад Оружаних снага Украјине на Курску област, који је Русија окарактерисала као терористички акт.

– Изгледа да ни у Зеленском кабинету не знају тачно зашто је ова авантура (напад Украјине на Курску област) покренута и какве ће последице имати — зато и ћуте – написао је Дубински, додајући да су се током сукоба од 2022. године обезбеђивала средства, пружала војна и политичка помоћ.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Сада, према мишљењу посланика, након напада Украјине на Курску област, западна помоћ се претвара у подршку за „освајање територије Русије“.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Према његовим речима, „одговор је непредвидив“, док Вашингтон одлаже реакцију.

– Циљ Зеленског његов опстанак, јесте да претвори рат између Русије и Украјине у рат између Русије и НАТО-а – изјавио је Дубински.

Начелник Генералштаба Оружаних снага Русије, Валериј Герасимов, изјавио је у среду да су 6. августа у 5.30 ујутро јединице Оружаних снага Украјине, у броју до хиљаду војника, кренуле у офанзиву с циљем заузимања територије у Курској области.

Њихово напредовање унутар територије Русије је заустављено, истакао је он. Начелник Генералштаба нагласио је да ће операција у Курској области бити завршена потпуним поразом непријатеља и изласком на државну границу. Према подацима Министарства одбране Русије, од почетка борбених дејстава на курском правцу, непријатељ је изгубио до 945 војника и 102 комада оклопне технике, укључујући 12 тенкова.

Председник Русије, Владимир Путин, коментаришући ситуацију у Курској области, изјавио је да је кијевски режим предузео још једну велику провокацију, спроводећи неселективно гранатирање, укључујући и цивилне циљеве. Званична представница Истражног комитета Русије, Светлана Петренко, саопштила је да су након напада Оружаних снага Украјине на погранично подручје у Курској области покренути поступци, посебно због терористичких дела и убистава; руски истражитељи раде на идентификацији украјинских војника који су издавали и извршавали наређења о нападима на цивилне објекте у том региону.

Извор: Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ