Свет

ПОЧЕЛО ЈЕ! Војска САД добила хитно наређење! Нуклеарне подморнице са крстарећим ракетама заузимају положаје!

Америчка војска је већ раније саопштила да ће распоредити додатне борбене авионе и ратне бродове на Блиском истоку

Министар одбране САД Лојд Остин наредио је распоређивање америчке подморнице са крстарећим ракетама у региону Блиског истока, саопштио је Пентагон.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

То је редак случај да Пентагон јавно најави распоређивање подморнице, пренео је Ројтерс.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Пентагон је навео у саопштењу, објављеном након Остиновог разговора са израелским министром одбране Јоавом Галантом, да је Остин поновио посвећеност САД да предузме све могуће кораке да одбрани Израел, наглашавајући да Вашингтон јача положаје и способности америчких снага широм Блиског истока усред ескалације регионалних тензија.

Америчка војска је већ раније саопштила да ће распоредити додатне борбене авионе и ратне бродове на Блиском истоку у оквиру настојања Вашингтона да ојача одбрану Израела у случају напада Ирана.

Ирански званичници су рекли да ће одговорити на убиство политичког лидера Хамаса Исмаила Ханијеа 31. јула у Техерану за шта су та група и Иран окривили Израел.

Израел није преузео одговорност за убиство Ханијеа, нити је демантовао.

Неколико америчких војника и припадника коалиционих снага лакше су повређени у нападу дроном у петак у Сирији, у другом великом нападу последњих дана на америчке снаге усред пораста тензија на Блиском истоку, рекао је неименовани амерички званичник за Ројтерс.

Извор: Ројтерс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ