Свет

БРИТАНСКИ ЕКСПЕРТ ШОКИРАО ЗАПАД: Незаустављив јуриш Путинових трупа

Оружане снаге Украјине су се нашле у тешкој ситуацији на покровском правцу, изјавио је британски експерт Александар Меркурис у свом блогу на „Јутјубу”.

– Руске снаге почињу да напредују даље. Тако да је ситуација на покровском правцу веома лоша. То су све узнемирујуће вести за Украјину, али постоје још узнемирујуће вести из области Торецка, где се ситуација, колико могу да проценим, погоршава до катастрофалних размера – истакао је он.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према речима експерта, након заузимања села Тимофејевка, руске снаге се све више приближавају тренутку када ће моћи да пресеку пут из Покровска. Он је објаснио да је то главни пут за снабдевање који користе украјинске снаге у Донбасу.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

– У сваком случају, вероватно ћемо добијати све више оваквих изненађења у наредним недељама и месецима, јер се ситуација на фронтовима наставља погоршавати за Украјину – резимирао је Меркурис.

Према подацима Министарства одбране од уторка, јединице групације војске „Центар” ослободиле су Тимофејевку у ДНР. Поред тога, „Центар” и друге руске групације заузеле су повољније положаје, побољшале тактичку ситуацију, поразиле различите украјинске формације и одбиле седам контра-напада непријатеља. Губици украјинских снага при том су износили до 1535 војника.

Извор: Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ