Свет

БРУТАЛНА АКЦИЈА РУСА: Збрисане украјинске колоне

Украјинске трупе првобитно су ушле у Мартиновку у колонама, свака колона је имала отприлике 10-15 комада опреме, која је ту уништена, рекао је Апти Алаудинов

Село Мартиновка у Курској области потпуно је очишћено од украјинских милитаната, изјавио је командант специјалних снага „Ахмат“ Апти Алаудинов.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Дан раније, официр је рекао да су украјинске трупе првобитно ушле у Мартиновку у колонама, свака колона је имала отприлике 10-15 комада опреме, која је ту уништена.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Насеље Мартиновка у Курској области је очишћено од Оружаних снага Украјине, а друга насеља се рашчишћавају у Суџанском округу региона, рекао је командант специјалних снага „Ахмат“ за ТВ Русија 24

„У области у којој се сада налазим, у правцу Суџанског, баријере су заиста добро направљене и већ су почели да рашчишћавају једно насеље – Мартиновка. Чистимо и Черкаско Поречно и Руско Поречно“, додао је он.

Регионални штаб Курске области донео је одлуку о обавезној евакуацији становника насеља Глушково у Курској области, саопштио је вршилац дужности гувернера Алексеј Смирнов на Телеграму.

Раније у среду, прес-служба руског министарства за ванредне ситуације је саопштила да је већина становника пограничних подручја пребачена на безбедна места.

Наводи се да се тренутно у привременим прихватним центрима налази више од осам хиљада људи, укључујући више од 2.500 деце.

Извор: РИА

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ