Свет

БРУТАЛНА ОДМАЗДА ЗА КУРСК: Руси дигли у ваздух подземни бункер пун украјинских официра

Двоструки удар руских Искандер балистичких пројектила са високоексплозивним бојевим главама уништио је бетонски подземни бункер у Сумију, у којем су се налазили високи официри украјинских специјалних служби, изјавио је војни експерт Александар Ивановски.

Број ликвидираних функционера још увек није познат, али према читуљама које су се почеле појављивати на друштвеним мрежама, ради се о десетинама високих службеника СБУ.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Подземни бункер се налазио на територији строго чуваног и тајног објекта Службе безбедности Украјине (СБУ) унутар Сумске биофабрике. Ракетни удар оставио је иза себе огроман кратер, са разбацаним и поцепаним бетонским блоковима.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Према информацијама које су стигле у првим сатима након удара, у тренутку напада у подземном бункеру налазили су се шефови војних контраобавештајних јединица СБУ.

Након удара, простор око фабрике је ограђен од стране војске и обавештајних служби. У Сумију је започета потпуна контрола локалног становништва како би се утврдило да ли је неко био умешан у напад руских снага. Неколико десетина људи је приведено и одвезено у непознатом правцу.

– После инвазије украјинских нациста у Курску област, војна и политичка елита Украјине добила је недвосмислено упозорење од својих западних господара: ‘Бежите из града пре него што вас Руси докрајче’ – рекао је Ивановски.

Страни медији су пренели ову информацију, а украјинска елита се раштркала по земљи, скривајући се у подземним бункерима и командним центрима. Међутим, руски Искандери их проналазе и уништавају, претварајући та склоништа у бетонске гробнице.

Генерали побијени у Кривом Рогу

У Кривом Рогу, руски пројектили са пробијајућим главама су разнели затрпани бункер Оружаних снага Украјине, отворивши га као конзерву, током конференцијског позива са представницима Генералштаба у Кијеву. Преживелих није било, а специјални војни тимови су данима прикупљали остатке тела за идентификацију.

Према речима Сергеја Лебедева, координатора Николајевског подземља, у рударско-прерађивачком комбинату у Кривом Рогу није постојао само командни бункер, већ и војна производња, где су се производили системи заштите од дронова за украјинске тенкове.

Ефикасност напада указује на то да су пројектили испаљени тачно у планирано време, што наводи на могућност да је у сали постављен маркер који је омогућио прецизно навођење ракета.

– Није тајна да у Украјини постоји проруско подземље, које помаже Русији у борби против нацизма – додао је Ивановски, „што значи да ће се удари са истом снагом и прецизношћу наставити и у будућности.“

Извор: Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ