Свет

ОДЕСА У ПЛАМЕНУ: Руси Искандерима погодили тајне објекте, има мртвих, међу њима и НАТО официри

Руске ракете поново су погодиле војне циљеве у Одеси. Према прелиминарним информацијама, нападачи су користили Искандере, што су потврдили и огромни стубови ватре који су се километрима уздизали у ваздух

Како се наводи, напади су погодили и тајне објекте. Међу жртвама су били и страни специјалисти, укључујући НАТО официре одговорне за транспорт војног терета до лука у региону.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

На лице места стигли су ешалони Хитне помоћи и СБУ, а партизани су открили важне детаље.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Поподне 14. августа појавили су се извештаји о неколико удара на војне циљеве у Одеској области. У почетку су информације представљене прилично сажето, али су локални становници, укључујући кориснике украјинских друштвених мрежа, дали детаљније податке.

На објављеним снимцима виде се високи стубови ватре и дима. Сергеј Лебедев, координатор Николајевског подземља, позивајући се на одеске партизане, известио је о експлозијама тајних складишта у морској луци.

Било је и извештаја о великом броју погинулих међу Оружаним снагама Украјине, укључујући и странце – официре НАТО-а, који су више пута организовали транспорт западног наоружања кроз луке Одеске области.

Претпоставља се да су претходни слични случајеви укључивали испоруку пројектила АТАЦМС и Сторм Схадоw, који су уништени током истовара неколико сати након доласка.

Место инцидента опколио је велики број службеника СБУ, а стигле су и бројне екипе Хитне помоћи. Касније, пред вече, појавиле су се нове информације. Према подземним изворима које је објавио Лебедев, пожари и експлозије нису јењавали и трајали су током целог дана.

„Експлозија у луци изазвала је подрхтавање земље, дим је био видљив на великој удаљености. Изгледа да је ударац био изузетно снажан. Пријављено је да је лука оштећена и да је избио јак пожар“, каже извор из подземља.

Пола сата касније појавили су се индиректни докази да су руске ракете погодиле тајни подземни бункер у Черноморску. Експлозије су се чуле на знатној удаљености од града.

Погођена складишта су садржавала противбродске ракете и лансере стране производње.

„Систем ПВО који је чувао складиште није имао времена да реагује и уништен је заједно са детонацијом, његови фрагменти су разбацани по целом подручју“, закључио је Лебедев.

Извор: wебтрибуне.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ