Идвајамо Свет

БРУТАЛНО РАЗАРАЊЕ: Шта су ово Руси бацили? (ВИДЕО)

Објављени снимци руских напада на украјинске диверзанте

Руси су бацили бомбу ФАБ-3000 на шуму у близини села Черкаскоје Поречноје у Курској области, где непријатељ скрива своју опрему од дронова у густој вегетацији.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

ФАБ-3000 је совјетска, односно руска авио-бомба великог калибра, која се користи за уништавање великих и утврђених циљева. „ФАБ“ је скраћеница од „Фугасная Авиационная Бомба“ (Фугаснаyа Авиатсионнаyа Бомба), што значи „експлозивна авио-бомба“. Број 3000 означава приближну тежину бомбе у килограмима, што значи да ова бомба има масу од око 3.000 килограма. Руси су током прошле године кренули да модификују бомбе ФАБ серије и да их користе у сукобу у Украјини.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Карактеристике:

Тежина: Око 3.000 кг

Експлозивни пуњење: Обично садржи неколико стотина килограма високоексплозивног материјала.

Намена: ФАБ-3000 се користи за уништавање великих војних објеката, утврђења, индустријских комплекса, писта и других стратешких циљева. Због своје велике тежине и експлозивне снаге, изазива значајну деструкцију на великом подручју.

Методе испоруке: Ова бомба се обично испушта из тешких бомбардера као што су Ту-95 или Ту-160.

Ово оружје се користи углавном у ситуацијама где је потребно изазвати максималну штету на циљу, и често је у употреби у војним операцијама које укључују велике стратешке бомбардерске нападе.

Руске трупе уништиле украјинско оклопно возило

Руске трупе са муницијом Ланцет успешно су погодиле украјинско оклопно борбено возило Козак у пограничном региону Курске области.

Ово је саопштило руско Министарство одбране.

„Извиђачка група снага Север идентификовала је борбено возило Оружаних снага Украјине. Откривени циљ је одмах уништен уз помоћ муниције „Ланцет“, што је потврђено средствима објективне контроле“, наводи се у поруци, пише ТАСС.

Извор: Srbija Danas

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ