Идвајамо Свет

ЛАВРОВ ЗАТРЕСАО СВЕТ: Они су криви

Руски министар спољних послова коментарисао је медијске извештаје о умешаности Украјине у саботажу гасовода у Балтичком мору и поручио да ширење детаља истраге кроз медије личи на намерно скретање пажње јавности са правих починилаца терористичког злочина

Украјинци не би могли сами да изврше терористички напад на Северном току без помоћи Сједињених Америчких Држава, оценио је шеф руске дипломатије Сергеј Лавров за лист „Известија“, коментаришући медијске извештаје о умешаности Украјине у саботажу на гасоводима у Балтичком мору.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Чак и да су неки људи који се помињу у немачкој штампи, Украјинци, на неки начин били умешани, јасно је да они то нису могли да изведу сами. Јасно је да је за извођење таквог терористичког напада постојала команда из самог врха – из Вашингтона“, изјавио је Сергеј Лавров.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Срамота је за Немачку да прећутно прихвата то што јој је одузета дугорочна основа за снабдевање енергентима и економско благостање, додао је шеф руске дипломатије.

Испорука руског гаса по „разумној цени“ је деценијама била кључна за развој Немачке, оценио је руски министар и поручио Немачкој да коначно открије чињенице које је до сада већ морала да обелодани.

„Када се тражена информација не предаје званичним каналима, али се истовремено шири у неколико немачких медија, то сугерише да је све ово инсценирано“, оценио је руски министар.

Стиче се осећај да је читава (медијска) операција замишљена како би се пажња јавности окренула са правих извршилаца терористичког акта, закључио је Лавров.

Русија ће инсистирати на транспарентној међународној истрази, поручио је руски дипломата.

Извор: Медији

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ