Свет

КИЈЕВ У ШОКУ: Руси заробили велику групу украјинских диверзаната

Заробљеници припадају 22. засебној механизованој бригади Оружаних снага Украјине

Руски маринци су у Курској области заробили већу групу украјинских диверзаната, открио је представник руских безбедносних структура.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како се прецизира, маринци 810. бригаде Црноморске флоте Руске Федерације су ухватили диверзантско-извиђачку групу од 19 украјинских војника код Олговке.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Заробљеници припадају 22. засебној механизованој бригади Оружаних снага Украјине.

Оружане снаге Украјине су 6. августа почеле офанзиву у пограничној Курској области с намером да заузму руске територије. Према речима начелника Генералштаба Оружаних снага Русије Валерија Герасимова, њихово напредовање је заустављено.

Према подацима руског Министарства одбране, Украјина је током борби на Курском правцу изгубила преко 3.460 војника и 50 тенкова.

Руске снаге дан и ноћ спречавају и одбијају украјинске покушаје продора у пограничним овластима, рекао је командант специјалних снага „Ахмат“ Апти Алаудинов.

„Ситуација је прилично под контролом. Имамо непријатеља који покушава да пробије подручје где се ми налазимо даноноћно. Сви ови покушаји завршавају се уништењем непријатеља и спаљивањем његове опреме. Зато уништавамо непријатељске резерве,“ поручио је Алаудинов за ТАСС.

Извор: РИА

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ