Свет

ОГЛАСИО СЕ ЧЕЧЕНСКИ КОМАНДАНТ: Непријатељ је заустављен

У делу Курске области за који је надлежна јединица „Ахмат“ ситуација је под контролом, поручио је један од команданата Апти Алаудинов

У нападима Оружаних снага Украјине у деловима Курске области под надлежношћу јединице „Ахмат“, до сада је убијено 17 цивила, јавља ТАСС.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Хоспитализовано је 75 особа, а више 140 је рањено, укључујући и четворо деце“, рекао је извор руске агенције.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

У исто време, командант специјалних јединице „Ахмат“ Апти Алаудинов, чије се снаге налазе на терену, данас је поново потврдио да је ситуација под контролом.

„Непријатељ је у нашем сектору заустављен и систематски га уништавамо. Радимо. Код нас је ситуација таква да је апсолутно све под контролом“, рекао је Алаудинов за ТАСС.

У разговору са новинарима РИА Новости, он је прецизирао да је заустављен продор украјинских снага у пределу око града Суџе.

Подсетимо, Украјина је од 6. августа послала више од 10.000 војника у Курску област и они су успели да окупирају одређена насеља. Украјинци покушавају да продру дубље у руску територију, а више различитих извора потврдило је да је циљ акције био одвлачење пажње Русије са главног фронта и тако ослабе њени војни капацитети, али и да се заузимањем нових делова руске територије ојача позиција Кијева током евентуалних будућих преговора.

Ипак, Москва истиче да је напад на Курску област и цивиле показао да нема са ким да се разговара у Кијеву. Тим поводом из Министарства спољних послова Русије поручили су данас да преговори са Украјином у скорије време нису могући.

Извор: Медији

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ