Свет

РУСИ ЗБРИСАЛИ ЛЕГИЈУ СТРАНАЦА, СТРАДАО И АГЕНТ МИ6: Нису се ни сместили када је долетела ракета

Руске ракете су у Донбасу убиле обавештајца британске МИ6 Рајана Едвардса. У његовом случају тачно је само једно: да је погинуо у Краматорску, граду ДНР који је још под контролом украјинске армије. Све остало је „фасада“.

Британска новинска агенција Реутерс саопштила је да је Едвардс био њен „саветник за безбедност“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

И у Кијеву и у Лондону тврде да су Руси ракетирали краматорски хотел „Сафир“, са његовим мирним гостима који немају никакве везе ни са украјинском армијом ни са ратним операцијама. Поготово не са МИ6 или другим сличним структурама.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

А Руси тврде да су гости „Сафира“ западни плаћеници који су стигли да појачају украјински гарнизон у Часовом Јару.

Плаћеници „Легије странаца“ Оружаних снага Украјине још се нису у потпуности ни сместили у хотелске собе када је ракета погодила њихову локацију и потпуно је уништила.

Заједно са плаћеницима, собу у украјинском хотелу изнајмио је британски држављанин Рајан Едвардс, који је, према званичној верзији, обезбеђивао групу извештача британске агенције Реутерс. Није стигао ни да устане из кревета.

Западни медији су првобитно објавили да су британски новинари „повређени“, али након што су се појавиле информације о Едвардсовом стварном статусу, интересовање за инцидент је нагло спласнуло. Нимало случајно.

Едвардс је до 2022. године служио у британској војсци и учествовао у операцијама у Појасу Газе. Потом је завршио у Украјини, где се бавио „обавештајним активностима“.

Руска ракета ставила је тачку на његову каријеру.

Извор: Факти

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ