Русија

НАПАДНУТА РУСИЈА

Украјинске беспилотне летелице напале су град Котелнич у руској области Киров, тврди гувернер Александар Соколов 28. августа.

Према речима Соколова, руска противваздушна одбрана оборила је два дрона док су три „пала“ и изазвала пожар у близини нафтног постројења Зенит. Дронови су гађали резервоар са нафтним дериватима, тврди гувернер.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Нема пријављених жртава или штете. Соколов је рекао да је ситуација „под контролом“.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Котелницх се налази на неких 1.500 километара (930 миља) од украјинске границе. Ово је први извештај о нападу дроном на руску област Киров од почетка напада Москве на Украјину.

Према подацима руског Министарства одбране, противваздушна одбрана је током ноћи оборила и осам дронова изнад Вороњешке области и четири изнад Ростовске области.

Украјинска војска није званично коментарисала ове извештаје, који се не могу независно проверити.

Извор украјинске војне обавештајне службе (ХУР) потврдио је кијевском Индепенденту да су украјинске беспилотне летелице којима управљају ХУР и Снаге за специјалне операције погодиле складиште нафте у Ростовској области 28. августа и запалиле га.

Руска служба Би-Би-Сија известила је 28. августа да су беспилотне летелице напале рафинерије нафте и инфраструктурне локације у Русији и на територијама које је окупирала Русија, укључујући Крим, најмање 64 пута ове године.

Извор: Кијев инденпендент

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ