Русија

НАЈЦРЊЕ СЛУТЊЕ СЕ ОБИСТИНИЛЕ: Летелица која је је нестала у Русији се срушила, нема преживелих

МОСКВА – Припадници руске спасилачке службе пронашли су тела 17 погинулих на месту пада пада хеликоптера Ми-8Т на Камчатки, саопштила је данас прес-служба руског министарства за ванредне ситуације.

„До сада је већ пронађено 17 тела, али потрага се наставља“, наводи се у саопштењу руског министарства, преноси агенција Интерфакс.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Хеликоптер Ми-8Т је у петак полетео са локације из области вулкана Вачкажец до локације Николајевка, али у договорено време, око 07.15 по московском времену, изгубљена је комуникациона веза са посадом хеликоптера у којем су се налазиле 22 особе : три члана посаде и 19 туриста.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Прес-служба руског министарства за ванредне ситуације саопштила је да се олупина несталог хеликоптера налази на надморској висини од 900 метара у близини места где је остварен последњи контакт са посадом летелице.

Регионални министар за ванредне ситуације Сергеј Лебедев потврдио је да је олупина хеликоптера данас пронађена, а надлежна служба за уклањање последица ванредних ситуација саопштила је да се, према прелиминарним подацима, летелица срушила због грешке пилота или квара.

„Као примарна верзија несреће разматра се грешка пилота у тешким временским условима. Пилот у магли није могао да види брдо и ударио је у његов обронак“, наводи се у саопштењу и додаје да се разматра и могућност квара на летелици, преноси Танјуг.

Извор: Танјуг

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ