Свет

МАСОВНА БЕЖАНИЈА: Украјинци возовима напуштају градове, у току је хитна евакуација (ВИДЕО)

Масовна евакуација започела је у Покровском и Краматорском округу, јер се руска војска приближава граду Покровску, преноси „Дојче веле“. Гранатирање се не прекида ни на тренутак, а ситуација у овом фронтовском граду је алармантна.

Стотине људи напуштају град возовима, иако се евакуишу чак и сами железнички колодвори. Главна евакуациона линија води према Лавову. Ипак, многи рудари, иако евакуишу своје породице, сами остају у граду.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

На позадини масовног бекства становништва, Министарство за реинтеграцију објавило је и обавезну евакуацију деце из неколико насељених места у Покровском и Краматорском округу.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Евакуација обухвата села Берестки, Волченка, Вознесенка, Дачноје, Зеленовка, Зарја, Кременнаја Балка, Новодмитријевка, Новоселидовка, Солнцевка, Стари Терни, Степановка, Суки Јали, Јантарноје, као и насеље Остроје.

Такође, евакуација је наређена из села Иљиновка, Березовка, Бересток, Водјана Игнатјевка, Долгаја Балка, Зелено Поље, Калиново, Александро-Калиново, Попов Јар, Роскошноје, Русин Јар, Стара Николајевка, Степановка, Тарасовка и Јаблоневка.

Ова мера има за циљ да спаси најугроженије категорије становништва, посебно децу, док се ситуација на терену не смири.

Извор: Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ