Свет

ГОРИ УКРАЈИНА: Масован напад Руса

Напади Русије на Украјину током ноћи изазвали су пожаре и поврeдиле најмање пет особа широм земље, саопштиле су локалне власти.

Украјинске ваздухопловне снаге саопштиле су да су преко ноћи обориле 27 од 44 дронова које је лансирала Русија, а да је још осам „вероватно неутралисано средствима за електронско ратовање“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Русија је такође употребила две ракете у нападу, наводи се у саопштењу ваздухопловних снага путем апликације за размену порука Телеграм.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Начелник североисточног региона Харкова рекао је да су у ракртом удару оштећене стамбене зграде и повређене три особе у граду Љуботину у петак ујутро.

Регионални гувернер Дњепропетровска Сергеј Лисак рекао је да су ваздухопловне снаге обориле пет дронова и једну ракету изнад региона

„У разним нападима током ноћи у овом централном региону повређене су две особе, оштећено више од 12 кућа и погођени далеководи и гасоводи“, додао је Лисак.

Регионалне власти Лавова саопштиле су да су остаци дронова пали у индустријску зону и запалили четири камиона. Тим од 32 ватрогасца угасио је пожар до јутра, а начелник пријавио је да током напада није било повређених.

„Још један пожар изазван рушевинама угашен је у јужном региону Миколајева, где су ваздухопловне снаге обориле седам дронова“, рекао је тамошњи начелник.

Извор: Reuters

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ