Свет

ТЕЖАК УДАРАЦ: Руси збрисали украјинску пешадију код Дњепра

Руси ликвидирали пешадију код Дњепра уз помоћ моћних хаубица!

Руске артиљеријске јединице оствариле су још једну велику победу на бојишту ликвидиравши украјинску пешадију на десној обали реке Дњепар, саопштило је Министарство одбране Русије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Уз помоћ моћних хаубица „Мста-Б“, руске снаге су прецизним ударима елиминисале непријатељске војнике који су покушавали да се сакрију од напада. Ова операција је изведена након што су извиђачки дронови открили кретање украјинских трупа, што је омогућило прецизну паљбу која је погодила све циљеве.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Хаубица Мста-Б: Моћна артиљерија руске војске

Хаубица „Мста-Б“ (2А65) је совјетска и руска вучна артиљеријска хаубица калибра 152 мм, која је у употреби од 1987. године. Ова оружја су дизајнирана да пружају изузетну ватрену подршку копненим трупама, уништавајући непријатељске јединице и њихове утврђене положаје на великим удаљеностима.

Кључне карактеристике:

Калибар: 152 мм
Максимални домет: До 28,9 км (стандардна муниција), док специјалне ракетне гранате омогућавају домет и до 40 км.
Брзина паљбе: До 6 граната по минути.
Врсте муниције: Може користити разне типове пројектила, укључујући експлозивне, кумулативне, хемијске, димне и осветљавајуће.

Тактичка употреба:

„Мста-Б“ се користи за неутралисање непријатељских батерија, уништавање утврђења, уништавање тенкова и оклопних возила, те стварање значајног притиска на непријатељске линије. Њена способност да се брзо премести и прецизно гађа циљеве издалека чини је кључним средством у модерном ратовању.

У тренутним сукобима, ова хаубица је често виђена на фронту, укључујући и недавне борбе на десној обали реке Дњепар, где је руска војска њоме остварила значајне успехе.

Извор: Србија Данас

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ