Свет

САДА ИМ НЕМА ИЗЛАЗА! Руси једним потезом одсекли неколико украјинских бригада – имају две опције СМРТ ИЛИ ПРЕДАЈУ (ВИДЕО)

Руска војска тренутно све своје напоре усмерава на изолацију борбеног подручја у Покровску и околини.

Конкретно, пре неколико дана Оружане снаге Русије су под строгом контролом ватре узеле западне излазе из града, а сада постоје извештаји о озбиљном оштећењу моста на ауто-путу Е-50, који је украјинска војска користила за пребацивање терета и људства са територије Дњепропетровске области.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како објашњавају стручњаци, управо дуж овог надвожњака Оружане снаге Украјине су пребациле људство, опрему и муницију у Покровск.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Због тога ће оштећење транспортне артерије значајно отежати положај украјинских јединица на овој деоници фронта. Сада ће бити теже пребацивање појачања, што значи да отпор украјинских снага може да ослаби.

Мост на излазу из Покровска онеспособљен тек после два масовна удара. Први је изведен рано ујутру 5. септембра. А други је био касно увече истог дана. Додајмо да се пре неколико дана сазнало да је украјинска војна команда пребацила појачање у Покровск. Штавише, саопштено је да је Зеленски, како би задржао овај град, дозволио главнокомандујућем Оружаних снага Украјине Сирском да користи стратешке резерве.

Међутим, супротно очекивањима украјинске војне команде, руска војска се до сада уздржавала од директног напада на Покровск. Тренутно, према локалним извештајима, покушавају да заобиђу ово насеље. Да би то урадиле, руске снаге јуришају на висове између насеља Цукурино и Горњак.

Официри украјинске војске наглашавају да ће, уколико руске трупе успеју да остваре свој план, ионако не најбољи положај Оружаних снага Украјине у Покровској области постати критичан.

Извор: ТВ Фронт

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ