Свет

ПИТАЊЕ ЈЕ ДАНА! Потврђене најцрње слутње Москве: Када крене овај рат сви ће заборавити на Украјину

Нисим Ватури, посланик у израелском Кнесету, тврди да је „питање дана“ када ће избити прави рат између Израела и Либана.

Члан Ликуда, владајуће странке премијера Бењамина Нетанијахуа, поручио је за јавну радиотелевизију Кан како ће након избијања рата бејрутско предграђе Дахијех, главно упориште Хезболаха, „изгледати као Газа“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Нема другог начина. То нешто што ће се развијати у наредним данима“, додао је Ватури, који је и део парламентарног одбора за спољне послове и одбрану.
Он такође тврди да је Нетанијаху већ известио војне званичнике да „морају да окончају ову сагу“, преноси писање Тајмс од Израела хрватски портал Индеx.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Ватури је изложио и своју војну стратегију. Према њему, рат би требало да се започне превентивним нападом попут оног недавног за којег Израелци тврде да је осујетио планирани велики напад Хезболаха на средишњи Израел.
Ипак, Ватури наглашава да би овај пут тај превентивни напад требало да траје најмање 4-5 дана, након чега би уследила копнена инвазија.

Израел и Хезболах готово свакодневно размењују ватру од Хамасовог напада на Израел 7. октобра.

Напетости су додатно порасле након што је крајем јула у израелском ваздушном нападу на упориште Хезболаха у јужном предграђу Бејрута убијен Фуад Шукр, врховни заповедник те исламистичке групе.

Извор: Индеx.хр

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ