Свет

ПРОГЛАСИЋЕМО СТАЊЕ ПРИРОДНЕ КАТАСТРОФЕ! Хитно упозорење: Бежите, све ће бити уништено

Пољски премијер Доналд Туск рекао је да ће његова влада прогласити стање природне катастрофе док се бори са разорним поплавама.

„Након консултација са надлежним министрима и службама, наредио сам припрему уредбе Савета министара о увођењу стања природне катастрофе“, написао је Туск на Икс.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Стање природне катастрофе даје влади већу контролу за обуздавање и суочавање са последицама катастрофе, што може укључивати ограничавање одређених слобода и права.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Локалне власти на југозападу Пољске хитно су апеловале на становнике да евакуишу своје домове јер поплавне воде прете да пробију још једну брану.

У видео снимку објављеном на својој Фејсбук страници, градоначелник Прудника у покрајини Ополе, Гжегож Завислак, главни ватрогасни шеф и локални званичник Прудника, апеловао је на становнике села Мосзцзанка, Łак Прудницка и делова града Прудника ( 21.237 становника) да се одмах евакуишу.

„Апел је веома озбиљан, не губите време на дилеме, морате да одете. Ако брана пукне, ваши домови ће бити уништени и живот ће вам бити угрожен“, рекао је Радослав Рошковски, локални званичник из Прудника.

Извор: Индеx.хр

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ