Свет

ТЕЖАК ПОРАЗ УКРАЈИНЕ: Пало кључно упориште (ВИДЕО)

Министарство одбране Русије објавило је кадрове ослобађања насељеног места Снагост у Курској области, које су извеле десантне јединице.

– Јединице Ваздушно-десантних снага (ВДВ) из састава групације снага ‘Север’ наставиле су унапређење положаја на предњој линији и 13. септембра 2024. године ослободиле су насељено место Снагост у Кореневском рејону Курске области – саопштили су из Министарства.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Током ваздушног извиђања, откривен је систем одбране, као и главни упоришни пунктови и техника непријатеља у насељу и на његовим периферијама. Искористивши ефекат изненађења, десантне јединице су са неколико праваца, под заштитом борбене групе на БМД-2, кренуле у јуриш на насеље, наводи се у саопштењу Министарства одбране.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Десантне јединице су из ваздуха покривали оператери беспилотних летелица (БПЛ). Они су упозоравали на откривено непријатељско наоружање, које је одмах уништавано ватром БМД.

– У даљем току, јуришне групе ВДВ су, користећи читав арсенал стрељачког наоружања, јуришем заузеле насељено место, учврстиле се и прешле на задржавање насеља Снагост – истакли су у Министарству одбране.

Дванаестог септембра, Министарство одбране Русије саопштило је да је за два дана групација снага „Север“ ослободила десет насељених места у Курској области: Апанасовка, Бјахово, Вишњевка, Викторовка, Внезапноје, Гордеевка, Краснооктјабрскоје, Обуховка, Снагостј и 10. Октобар.

Председник Владимир Путин је изјавио да је Кијев, извршивши напад на Курску област, покушао да заустави руску офанзиву у Донбасу, али му то није пошло за руком.

Извор: Србија Данас

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ