Свет

УДАРНО! ПУТИН ОДРЕДИО РОК ЗА КРАЈ РАТА: Ако се не оконча до тад…

Шеф украјинске војно-обавештајне службе открио је до када Русија планира да оконча рат са Украјином.

Шеф украјинско војно-обавештајне службе Кирило Буданов навео је да руска војска планира да оконча рат у Украјини до 2026. године. Према његовим речима, „2025. година биће кључна“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„2025. је њихова пресудна година, а прелазак из 2025. на 2026. је од велике важности за њих.

Желе да заврше рат до тада, јер према њиховим проценама, ако не изађу као победници, изгубиће сваку наду да ће Русија остати суперсила у наредних 30 година. До тада ће се суочити са избором: или да објаве нову мобилизацију или да смање интензитет сукоба, што би могло бити критично за њих“, рекао је Буданов, пише Њузвик.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Он је споменуо и Северну Кореју као кључног савезника Руске Федерације. Буданов је навео да су, поред Северне Кореје, главни партнери Русије – Иран и Народна Република Кина.

„Северна Кореја и њена потпора ратним напорима Русије у Украјини најгори су проблем са којим се суочава Украјина. Муниција и наоружање које Русији испоручује Северна Кореја лоша је за нас и тренутно не можемо ништа поводом тога да учинимо. Украјина види да севернокорејско наоружање улази у земљу, а пар дана дана касније, Кијев осети ту снагу.

Пјонгјанг је далеко испред других нација, попут Ирана или Кине, када се ради о претњама Украјини“, испричао је Буданов.

Извор: Курир

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ