Свет

БРУТАЛНО РАЗАРАЊЕ У УКРАЈИНИ: Руси ликвидирали крупну зверку!

Бивши помоћник и блиски сарадник бившег главнокомандујућег украјинске војске генерала Валерија Залужног убијен је током руског удара у Донбасу.

Званичници су у петак објавили смрт пуковника Александра Никитјука, рекавши да је он убијен у граду Добропољу који је под контролом Украјине. Залужниј, који тренутно служи као амбасадор Украјине у Лондону, касније је потврдио да је његов пријатељ убијен „непријатељским пројектилом“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према руским војним блогерима, Никитјук је био у хотелу у којем је била смештена 24. механизована бригада Оружаних снага Украјине, када је зграду погодила ракета система С-300.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Никитјук је, пре него што је постао помоћник Залужног током руске војне операције која је покренута у фебруару 2022, био полицајац. Према украјинским медијима, он је био Залужнијев сарадник из војне полиције.

Подсећања ради, Залужни је једно од најпрепознатљивијих лица украјинске војске, који је био нарочито хваљен у западним медијима, све док се нису појавиле информације о растућим неслагањима између њега и украјинског лидера Владимира Зеленског, посебно после неуспеле украјинске офанзиве 2023. године.

Иако је Зеленски тада негирао да постоје тензије између њега и главнокомандујућег, јавно је одбацио оцену Залужног да је дошло до „застоја на линији фронта“.

Зеленски је у фебруару сменио Залужног са положаја, а он је убрзо именован за новог амбасадора Украјине у Британији.

Извор: Медији

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ