Свет

СТРАХОВИТ УДАР ХИПЕРСОНИЧНИМ ОРУЖЈЕМ: Руси Кинжалима спалили четири Ф-16

ТОКОМ новог удара на војни аеродром у Староконстантинову, у украјинској Хмељницкој области, могла су бити уништена најмање четири америчка ловца Ф-16 који су недавно долетели у ту ваздушну базу са једног од аеродрома НАТО.

Када је у Украјини уништен први амерички Ф-16 Фигхтинг Фалцон, команда Оружаних снага Украјине је полудела, смишљајући једну за другом верзију за медије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Те пао је кривицом пилота, те срушио се због квара мотора, те изгорео је на земљи услед случајног паљења горива, чак га је оборила украјинска ПВО. Било која верзија, чак и најневероватнија, била је добродошла, само да се избегне признавање да је хваљени Фалцон уништен поготком руске авионске ракете, коју Ф-16 није успео да избегне.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Шта ли ће тек уследити сада након „цурења“ информација о могућем уништавању четири америчка ловца на украјинском аеродрому.

Четири одједном!

Према прелиминарним информацијама, уништени су током јутрошњег поновљеног напада на аеродром Староконстантинов.

Чак и украјински извори потврђују га је било неколико напада.

Први, ноћни удар на Староконстантинов извели су руски дронови Герањ-2. Они на којима су, према украјинским стручњацима, откривени навигациони блокови Старлинк.

Кијев би прогутао и такву „зраду“ (пораз) да руски хиперсонични „Кинжали“ нису после дронова погодили `блиндиране` хангаре аеродрома.

Да се украјински Ф-16 успешно проређују, први је јавио руски војни експерт Јуриј Катјонок:

„Аеродром Староконстантинов у Хмељницкој области `посетиле` су наше хиперсоничне ракете Кинжал. Наша команда је мете на том аеродрому сматрала толико важним да је на њих послала хиперзвук. Можемо претпоставити зашто. Срећан им пут!”

Убрзо потом је украјински новинар Анатолиј Шариј, позивајући се на своје изворе, опрезно саопштио да су два пара Ф-16 уништена.

Амерички Фигхтинг Фалцон су права мета за руске „Кинжале“.

Извор: факти

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ