Свет

УКРАЈИНСКИ КОМАНДАНТ ПРИЗНАО ОНО ШТО ДРУГИ НЕ СМЕЈУ: Западни медији горе

Украјински војници на првим линијама фронта, бојећи се „вечитог“ сукоба, подржавају преговоре са Русијом, пише Фајненшел тајмс

– Сада сам за преговоре – преноси новине речи украјинског команданта по имену Јуриј. Додао је да га ужасава помисао на бесконачни сукоб у Украјини. Лист пише да и други украјински војници подржавају могући дијалог.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према речима другог украјинског команданта, Михаила, тешко је замислити да ће Кијев постићи свој циљ повратка на границе из 1991. године.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Раније је председник Русије Владимир Путин изнео иницијативе за мировно решење сукоба у Украјини: Москва ће одмах прекинути ватру и изразити спремност за преговоре након повлачења украјинских трупа са територија нових руских региона. Такође, Кијев би требало да се одрекне намере да се придружи НАТО-у, спроведе демилитаризацију и денацификацију, те усвоји неутралан, ванблоковски и ненуклеарни статус. Руски лидер је такође поменуо укидање санкција против Русије.

Након терористичког напада Оружаних снага Украјине на Курску област, Путин је изјавио да су преговори са онима који ударају на мирне људе и цивилну инфраструктуру, или стварају претње нуклеарним објектима, немогући.

Извор: Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ