Свет

ПОЧИЊЕ ИНВАЗИЈА: Путин послао пола милиона војника на Украјину

Конкретно, Руси су добили задатак да што више заузму територије Доњецке области. Руска војска је концентрисала пола милиона својих војника на југу и истоку. Конкретно, они имају задатак да се приближе трима украјинским градовима.

Капетан првог ранга резервног састава Морнаричких снага Оружаних снага Украјине, бивши заменик начелника Генералштаба Морнаричких снага Оружаних снага Украјине Андреј Риженко објавио је ово у емисији Еспресо.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према његовим речима, када је почела руска инвазија у пуном обиму, било је 150 хиљада руских војника на седам различитих праваца.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

„Сада их је на три правца заправо три пута више. Руској војсци је дат задатак да што више заузму територију Доњецке области, да се што више приближе таквим регионалним центрима као што су Запорожје, Дњепар, Суми, Харков. како би се на њих редовно дејствовало из далекометне артиљерије и ФАБ бомбама. Реч је о удаљености 50-70 км“, рекао је Риженко.

Према његовим речима, Руси то раде како би дестабилизовали социјално-економску ситуацију у Украјини. Он напомиње да је Угледар био једна од „тачака” које је противник већ дуже време покушавао да заузме, концентришући тамо веома озбиљне снаге.

Успели су да заузму овај град, што је несрећна чињеница. Али ако погледате укупну стратешку слику, то им није дало много. Заиста, било је контроверзних информација о тамошњој ситуацији, али се мора веровати ставу украјинских снага. Јасно је да је тамо било веома, веома тешко, јер руска војска користи тактику исцрпљивања. То заправо затрпава наше Оружане снаге огромним бројем наоружања – ФАБ, артиљерије, ракетне артиљерије, мина итд.“, рекао је капетан првог ранга.

Како је саопштено, бивши службеник Службе безбедности Украјине Иван Ступак говорио је о новим потешкоћама за Оружане снаге Украјине. Конкретно, према његовим речима, после јесењих падавина тешка техника неће моћи нормално да се креће по земљи, а у рововима ће бити воде.

Извор: ТВ Фронт

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ