Свет

САЧЕКУША! Украјинци мислили да долазе саборцима у помоћ, а тамо их сачекали Руси, настао хаос

Борци 110. бригаде Јужне групације снага, током ослобађања насеља Желаноје у Доњецкој Народној Републици, уништили су јединицу Оружаних снага Украјине (ВСУ), која је стигла на смену у упориште које су већ заузеле руске снаге. Украјински војници су их грешком заменили за своје саборце, испричао је војник са позивним именом „Фауст“ у видео-снимку који је доставило Министарство одбране Русије.

Према његовим речима, бригада је међу првима ушла у Желаноје.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Ушли смо у прве куће, које су биле срушене, пре Првог Желаног. Дочекала нас је веома јака ватра, било је и минобацача, и ‘птичица’ (беспилотних летелица), било је свега, али смо добро прошли – испричао је „Фауст“.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Он је истакао да су акције јуришних јединица биле стручно координисане уз помоћ беспилотних летелица (БПЛ).

– Већ је пао мрак, заузели смо прву кућу у Желаном-1, ону најудаљенију. Поставили смо стражу и решили да се мало одморимо. Пред зору, док је стражу држао војник са позивним именом ‘Лис’, реаговао је на време – украјинско борбено возило се приближило кући – рекао је руски војник.

Стражар је на време обавестио командира, а руски војници су заузели одбрамбене позиције у кући. Према речима „Фауста“, украјински војници су пришли кући, поздравили се, а тек након тога схватили да су унутра руски борци.

– И ту је све почело. Почели су да бацају ранчеве, покушавали су да побегну из дворишта, али ту је била мала ограда која им је постала препрека, и то је било то – ту су остали, на ротацији испред те куће -закључио је „Фауст“.

Извор: Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ