Свет

НАЈСТРАШНИЈИ ХОРОР! Америчким ракетама засули руски полигон за обуку, има много мртвих (ВИДЕО)

Оружане снаге Украјине успешно су погодиле руски полигон за обуку, наводно користећи америчку ракету са касетном бојевом главом ХИМАРС. Видео снимак напада објавиле су Снаге јужне одбране на Фацебоок-у у уторак, 15. октобра.

Напад, за који се претпоставља да је изведен америчким ракетама, представља најмање шести напад у последњих осам месеци на руске војнике окупљене на отвореном, у домету украјинских ракета.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Извештаји сугеришу да је око 20 руских војника, заједно са војном опремом, било присутно у тренутку удара, иако подаци о евентуалним жртвама још нису потврђени.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Више Телеграм канала и медијских кућа, укључујући „Форбс“, тврдило је да се напад догодио у Запорошкој области. „Кијев пост“ није успео независно да потврди ове тврдње.

Снаге јужне одбране нису навеле ни локацију ни украјинску јединицу која је извела напад.

„Форбс“ је навео да је напад извела 27. ракетно-артиљеријска бригада, за коју се тврди да је једина украјинска јединица која користи америчке ракетне системе високе мобилности ХИМАРС. Међутим, истраживачи из „Кијев поста“ изјавили су да та тврдња није у потпуности тачна. Иако тим није могао да добије прецизне информације о бригадама Оружаних снага Украјине опремљеним ХИМАРС системима, идентификовали су бар још једну јединицу – 59. независну моторизовану пешадијску бригаду Јакива Гандзиука, која је такође користила ово оружје.

На снимку се види како украјински дрон уочава око 15 руских војника на полигону за обуку и очигледно прослеђује координате украјинској јединици која управља ХИМАРС системом.

Бригада испаљује ракету М30/31, опремљену субмуницијом, која директно погађа циљ. Снимак из дрона показује разорни ефекат експлозије, сугеришући значајне губитке.

Руски војници често спроводе вежбе на отвореном терену, унутар домета украјинских ракета, што доводи у питање њихове оперативне стратегије.

Извор: Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ