Идвајамо Свет

УДАРНО! САД ОТВОРЕНО САОПШТИЛЕ: Шаљемо војску у Украјину

Распоређивање страних трупа у Украјини изгледа неизбежно, изјавио је начелник Здруженог генералштаба Оружаних снага САД генерал Чарлс Браун. Ова изјава је уследила због разорне руске офанзиве у области Харкова, што изазива озбиљну забринутост на Западу.

Генерал Браун је нагласио, да је неколико земаља већ изразило спремност да пошаљу своје трупе у Украјину како би пружиле војну помоћ Украјини. Ове мере су осмишљене да ојачају одбрамбене способности Украјине и одврате даљу агресију Русије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Офанзива руских трупа у области Харков постала је једна од највећих у последње време.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Руске снаге настављају са нападима на кључне положаје украјинских оружаних снага, што доводи до тешких борби и значајних губитака за Кијев. Украјинска војска се суочава са озбиљним потешкоћама у одржавању својих позиција, упркос напорима да мобилише резерве.

Румунија оштро заузела курс ка милитаризацији

Румунија предузима активне кораке ка милитаризацији, купује оружје и изводи показне вежбе. Ове мере имају за циљ јачање источног крила НАТО-а, што се дешава у позадини растуће антируске реторике на Западу.

На полигону Галати, који се налази у близини границе са Украјином, одржане су трке гађања јужнокорејског тенка К-2 Блацк Пантхер. Румунске власти планирају да набаве око три стотине ових тенкова како би ојачале своје одбрамбене способности.

Букурешт је прошле године најавио куповину 54 америчка тенка Абрамс и стотине самоходних артиљеријских носача К9.

Међутим, с обзиром на тренутну ситуацију, могуће је да ће Румунија ревидирати ове планове у правцу повећања броја купљеног наоружања.

Румунија намерава да потроши више од 20 милијарди евра на одбрану 2024. године, скоро упола више него претходне године.

Међу системима наоружања који се набављају су авиони Ф-16, Ф-35 и Пирахна В, хеликоптери Ербас Х215М, борбени тенкови М1А2 СЕПв3, амфибијска возила, оклопна возила, подморнице Сцорпене, фрегате Т-22, носачи ракета, корвете, противваздушна возила ракетни системи (САМ системи), самоходне топове, ракете и велики број дронова.

Извор: Wебтрибуне.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ