Идвајамо Свет

ПОЧЕЛО ЈЕ! Руси упали у центар Њујорка

Руске трупе ушле су у центар Њујорка, Новгородског, проширујући зону контроле у области Петровске горе, према аналитичком ресурсу „Дееп Стате“ који ради за Главну обавештајну управу Украјине.

Групација војника „Центар“ наставља да бележи успехе, пробијајући се од Горловке ка Торецку, напредујући у Њујорку, Кирову (Северном), Јужном и Дружби.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Овим продором настао је огроман проблем за Оружане снаге Украјине на торецком правцу, а многи аналитичари сугеришу да је управо ово преломни моменат који ће довести до потпуног урушавања тог дела фронта.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Генералштаб Оружаних снага Украјине (ОСУ) у свом извештају наводи:

„На правцу Торецка, руске снаге су 14 пута напале с циљем да се пробију кроз одбрамбене линије ОСУ у областима насељених места Северно, Јужно и Њујорк.“

Према извештајима из Генералштаба ОСУ, борбе у подручју Њујорка и даље трају, а руске трупе покушавају да консолидују своје положаје у заузетим областима. Украјинске снаге пружају снажан отпор, покушавајући да зауставе даље напредовање руских трупа. Поред тога, у областима Северног и Јужног бележи се интензивна размена артиљеријске ватре.

Извор: Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ