Идвајамо Свет

НАПАДНУТ ТЕЛ АВИВ: Пробили су Гвоздену куполу, има мртвих

Најмање једна особа је погинула, а 10 рањено рано јутрос у нападу јеменских побуњеника Хута дроном на центар Тел Авива, саопштиле су израелске власти.

Хути су преузели одговорност за напад и најавили да ће регион Тел Авива бити главна мета „у домету њиховог оружја“, а у знак солидарности са Палестинцимна у Појасу Газе, преноси Ројтерс.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Израелска војска је саопштила да истражује експлозију и да појачава ваздушне патроле након инцидента, наводи АП.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Агенција подсећа да су Хути више пута лансирали дронове и пројектиле према Израелу од почетка рата у Појасу Газе, али да су до данашњег напада сви ти покушаји били спречени пошто су дронове пресретале снаге противваздушне одбране Израела или западних савезника који су стационирани у региону.

Напад на Тел Авив је уследио неколико сати након што је израелска војска потврдила да су у једном од њених ваздушних удара убијени командант либанске милитантне групе Хезболах и други милитанти у јужном Либану.

Израел до сада није нападао циљеве Хута у Јемену, већ су то чинили САД, Велика Британија и други западни савезници након што су јеменски побуњеници од новембра прошле године почели да нападају комерцијалне бродове у Црвеном мору и Аденском заливу.

Хути наводе да те нападе спроводе у знак солидарности са Палестинцима у Појасу Газе, преноси Танјуг.

Извор: Танјуг

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ