Свет

ТЕЖАК ПОРАЗ ЧЕЧЕНА У КУРСКУ, КАДИРОВ У ШОКУ: Украјинци објавили снимак заробљеника (ВИДЕО)

Желим да живим, пројект под вођством украјинске обрамбене обавештајне службе, објавио је снимак руских ратних заробљеника који говоре како долазе из чеченског града Грозног.

Украјинци тврде како су наведени Чечени заробљени у Курској области у Русији.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Наше снаге заробиле су те кадировце дубоко у позадини, далеко од границе. Кажу да су покушали да побегну како не би били ухваћени. Рамзан Кадиров једном је рекао да се припадници јединице Ахмат никад не предају. Па, обично то не чине јер се скривају у позадини, али ситуација у Курској области се брзо развијала, а ови припадници Ахмата нису се ни покушали супротставити“, поручено је из пројекта Желим да живим.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Реч је о украјинском државном пројекту који има за циљ да помогне војницима руске војске да се сигурно предају у заробљеништво.

Пројект је у септембру 2022. године покренуо Координацијски штаб за поступање с ратним заробљеницима који делује уз подршку Министарства обране и обрамбене обавештајне службе, пише Украјинска Правда.

Украјинци све ближе нуклеарној електрани

Подсетимо, украјински војници су прошлог уторка преко границе упали у Курску област у Русији. Руски председник Владимир Путин назвао је украјинску операцију провокацијом. Украјинци су успели да продру у руску територију и да успоставе одређена упоришта и заробе велик број руских војника.

Игор Корпунков, градоначелник руског града Курчатова, у којем се налази нуклеарна електрана Курск, известио је да се борбе сада воде неколико десетина километара од граница града, али је позвао становнике да не паниче.

Извор: Индеx.хр

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ