Русија

НЕВЕРИЦА! Руска бака спречила стравичан план Украјинаца! Непријатељ се спремао да учини нешто језиво, а онда…

Становник курског села Мартиновка, кога су заробили припадници Оружаних снага Украјине, успео је да избегне стрељање, којим су га украјински војници плашили, само захваљујући својој баки. Након тога, морао је четири сата пешачити како би изашао из опасне зоне, испричао је за РИА Новости сам мушкарац.

Виталију Скибину су 34 године. Када су украјински милитанти ушли у Курску област, отишао је у кућу своје баке Татјане Васкове у селу Мартиновка да би се побринуо за њу у опасној ситуацији. Међутим, на крају је бака спасила њега.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Када је почео напад на Мартиновку, старица је излетела из куће у двориште. У том тренутку, милитанти су ушли у кућу и затекли њеног унука самог. Након што су опљачкали кућу, везали су га конопцем и лепљивом траком, како не би оставили сведока својих злочина на слободи, и почели да му прете стрељањем.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

– Они кажу: шта да радимо с тобом? Или да те овде убијемо, или да те вежемо у кући. Вратили су ме у кућу. Сео сам на кауч, везали су ме конопцима, а затим ме омотали траком – присећа се Виталиј.

Након тога, милитанти су га оставили у кући, а сами су отишли да пљачкају суседне куће. Међутим, сат времена касније, бака се вратила у кућу – она га је спасила од смрти или заробљеништва.

– Узела је нож и пресекла траку – испричао је он.

Они су закључили да је превише опасно да остане у Мартиновки, па је морао да бежи ка руским војницима. Бака је рекла да не може прећи тако дуг пут – за њу је било сигурније да остане код куће и сакрије се у подруму или шупи. Скибин је цео дан провео скривајући се у каналу на периферији села, где је био сведок других пљачки украјинских милитаната.

Убрзо су поред канала пролазили суседи који су такође желели да побегну из опасног места. „И заједно с њима сам преко поља отишао,“ рекао је саговорник агенције.

Скибин се нада да ће након ослобађања Мартиновке пронаћи своју баку.

– Волео бих да сазнам шта је с баком, да ли је жива или није – забринуто је рекао.

Извор: Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ