Свет

ПОЧЕЛА ЈЕ ОДМАЗДА: Путин их је послао

Руске специјалне снаге интензивно нападају позадину украјинских снага у Сумској области, што је подстакло украјинске власти да уведу посебну 20-километарску зону дуж границе са Русијом, у коју ће бити дозвољен приступ само локалном становништву уз проверу регистрације у пасошу, саопштио је Генералштаб Оружаних снага Украјине.

Ова мера је уведена због повећане интензивности борбених дејстава и активности руских диверзантско-извиђачких група у тој области. Поред тога, локалне власти у Сумској области су приметиле повећање броја напада помоћу вођених бомби (КАБ) од почетка украјинске офанзиве у Курској области.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Од почетка августа, украјинске снаге су биле у стању приправности због могућих руских напада на ову област, при чему је забележено уништење неколико украјинских оклопних возила и инфраструктуре од стране руских снага, док су руски извори тврдили да је операција у овој области усмерена на стварање тампон зоне између Русије и Украјине.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Украјински извори такође извештавају о уништавању руских противваздушних система Бук на овом фронту, што додатно потврђује интензитет сукоба у Сумској области.

Извор: Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ