Свет

СУРОВА ОСВЕТА: Испаљене су

Хезболах је лансирао око 55 ракета на кибуц (насеље) на северу Израела као одговор на израелски ваздушни напад током ноћи у којем је убијено најмање 10 људи, а рањено пет особа.

Израелске одбрамбене снаге саопштиле су да су гађале складиште оружја које припада Хезболаху.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У одвојеном инциденту у суботу, два војника ИДФ-а су рањена у нападу дроном на војни положај у близини северне заједнице Мисгав Ам, саопштио је ИДФ. Један од војника је у тешком стању, док је други лакше повређен. Хезболах је преузео одговорност за напад рекавши да је лансирао две беспилотне летелице на Израел.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Ракете су гађале Ајелет Хашахар, кибуц који се налази неких 10 километара од границе са Либаном. Заједница није међу десетинама евакуисаних градова, пише Тхе Тимес оф Исраел.

Није било извештаја о повређенима, али су ракете изазвале пожар на најмање 10 локација. Ватрогасна и спасилачка служба саопштила је да ради на гашењу пожара на пољима и другим отвореним подручјима у близини Мишмар Хајардена, Ајелет Хашахара и Маханајима.

Хезболах је преузео одговорност за напад, рекавши да је то био одговор на смртоносни израелски напад у близини Набатиеха. Најмање 10 људи је погинуло, а пет је рањено у израелском нападу, саопштило је либанско министарство здравља.

Либанско министарство саопштило је да су сви погинули држављани Сирије, а међу њима и жена и њено двоје деце. Још петоро је рањено, од којих су двоје у критичном стању.

ИДФ је потврдио да је извео ваздушни напад у близини Набатиеха током ноћи, рекавши да је гађао складиште оружја Хезболаха.

Осим тога, ИДФ каже да су борбени авиони погодили зграде које користи Хезболах у Ханинеу и Мароун ал-Расу, такође у јужном Либану.

Након смртоносног удара у Набатиеху, Регионално веће Горње Галилеје поручило је становницима заједница у близини границе с Либаном да ограниче своје кретање и остану у близини склоништа за бомбе.

До напада у Набатиеху дошло је након што су преговори у Дохи о споразуму о прекиду ватре и таоцима између Израела и Хамаса паузирани, а преговарачи би требало поново да се састану следеће недеље.

Извор: Клиx.ба

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ