Свет

ДРАМА У КУРСКОЈ ОБЛАСТИ: Украјинци опколили Русе (ВИДЕО)

Министарство одбране Русије тврди да су сви украјински напади на Малају Локњу одбијени док руски војни блогери наводе на Телеграму да је село – укључујући и женски затвор – скоро опкољено.

Оружане снаге Украјине наводно су опколиле руске трупе у женском затвору у селу Малаја Локња које се налази у Курској области на неких 14 километара од границе!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Руске снаге претвориле су женску казнену колонију број 11 у тврђаву и тренутно се воде жестоке борбе. Немачки Билд, позивајући се изворе из 95. ваздушно-јуришне бригаде Оружаних снага Украјине, наводи да чак и чувари затвора учествују у борбама.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Неколико десетина руских војника утврдило је положаје око затвора и изградило барикаде док затворске карауле користе као ватрене положаје. Масивне зграде пружају заштиту од украјинских напада.

Украјинске снаге нападају Русе борбеним возилима пешадије „Мардер“ немачке производње и беспилотним летелицама гађају караулу код улаза у женски затвор. Украјинска 95. бригада објавила је и снимак напада дроновима на колонију.

За сада није познато колико се још осуђеница налази у затвору. Колонија је раније имала капацитет да прими око 200 жена које су осуђене на вишедеценијске казне затвора.

Министарство одбране Русије тврди да су сви украјински напади на Малају Локњу одбијени док руски војни блогери наводе на Телеграму да је село – укључујући и женски затвор – скоро опкољено.

– Борци 30. моторизованог пука, забарикадирани у поправној колонији, практично опкољени, цео дан су одбијали нападе непријатеља који је тврдоглаво покушавао да их одатле истера. Украјина без Малаје Локње не може да развије офанзиву на Лгов. Наша артиљерија и авијација дејствују и то помаже момцима да остану јаки – наводи руски војни експерт Јуриј Подољака на свом каналу на Телеграму и додаје да је ситуација на том делу фронта у Курској области тешка јер Украјина има огромну бројчану предност.

Оружане снаге Украјине, подсетимо, прешле су руско-украјинску границу у близини града Суџа у Курској области 6. августа 2024. године.

Извор: Србија Данас/Курир

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ