Свет

НАПАДНУТЕ ПОЛИЦИЈСКЕ СТАНИЦЕ, ПРУГЕ, ПУТЕВИ: Убијено најмање 33 људи (ВИДЕО)

СЕПАРАТИСТИЧКИ милитанти напали су полицијске станице, железничке пруге и возила на ауто-путевима у пакистанској провинцији Белуџистан, убивши најмање 33 особе, саопштили су званичници у понедељак, у најраширенијем нападу етничких побуњеника последњих година, преноси Ројтерс.

Милитанти су се борили деценијама током дуге етничке побуне тражећи сецесију богате ресурсима југозападне покрајине, која је дом бројних великих пројеката чији је предводник Кина, укључујући стратешку луку и рудник злата и бакра.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Највећи напад који су потврдиле власти био је усмерен на возила, од аутобуса до камиона на главном ауто-путу, при чему су погинуле најмање 23 особе, рекли су званичници, а десет возила је запаљено.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Железничка линија између Пакистана и Ирана и железнички мост који повезује Квету, главни град провинције, са остатком земље, такође су погођени експлозивом у нападима милитаната, рекао је званичник железнице Мухамед Кашиф.

Железнички саобраћај са Кетом је обустављен, додао је он.

Отприлике у исто време, милитанти су такође гађали полицијске и безбедносне станице у пространој провинцији, рекли су званичници, убивши најмање 10 људи.

Милитантна група Ослободилачка војска Белуџистана (БЛА) преузела је одговорност у саопштењу послатом новинарима е-поштом у којем се тврди да је било још много напада, укључујући један на велику паравојну базу, иако пакистанске власти то тек треба да потврде.

Извор: Ројтерс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ