Свет

СМРТОНОСНИ НАПАД НА КОНВОЈ: Страдали су

Четири Палестинца погинула су у израелском нападу на конвој помоћи у Рафи на југу Појаса Газе када је погођено прво возило у конвоју који је превозио медицинске залихе и гориво за болницу у том граду, саопштили су званичници.

Израелска војска је саопштила да су четворица мушкараца, који су били повезани са локалном транспортном компанијом, носили оружје, док је америчка организација за помоћ избеглицама на Блиском истоку „Анера“ навела да се ракетни напад у четвртак догодио без икаквог упозорења или претходне комуникације са војницима.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Напад се догодио док је хуманитарна организација допремала помоћ у болницу Црвеног полумесеца Уједињених Арапских Емирата (УАЕ) у Рафи, рекла је директорка Анере за палестинске територије Сандра Рашид.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Према њеним речима, у израелском нападу погођено је прво возило конвоја на путу Салах ал-Дин у Рафи, преноси АП.

Израелска војска није одговорила због чега није контактирала Анеру пре него што је извршила напад.
Више од 80 одсто од укупно 2,3 милиона Палестинаца у Појасу Газе расељено је од почетка сукоба у енклави 7. октобра, а већина сада живи у шаторским камповима.

Светски програм за храну (WФП) саопштио је у среду да паузира све активности особља у Појасу Гази до даљег због тога што су израелске трупе отвориле ватру на једно од његових обележених возила, погодивши га са најмање 10 метака.

До пуцњаве је дошло упркос вишеструким одобрењима израелских власти за кретање конвоја помоћи WФП.

Уницеф је саопштио 23. јула да су два његова возила погођена бојевом муницијом у Појасу Газе.

У израелском нападу у априлу погођена су три возила хуманитарне организације Светске централне кухиње (WЦК), када је погинуло седам радника те организације.

Извор: Танјуг

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ