Свет

ДРАМА НА НЕБУ: НАТО држава хитно дигла борбене авионе због Руса

Након жестоких удара руске војске на Украјину, а нарочито на главни град Кијев, огласили су се из Пољске и поручили да из предострожности дижу борбене авионе.

Како су раније нагласили из Кијева, противваздушна одбрана оборила је низ пројектила чији коначни циљ је главни град Украјине, а само неколико сати након напада огласиле су се и званичници из пољских ваздушних снага, те су послали упозорење грађанима.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Напомињемо да у југоисточном делу земље може бити повећан ниво буке због почетка операција пољских и савезничких авиона у нашем ваздушном простору“, навели су.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Након тога, осврнули су се и на руске нападе.

„Синоћ је интензивирана активност далекометне авијације Руске Федерације на тлу Украјине. Последња тако повећана активност руске авијације забележена је 27. аугуста ове године. Покренуте су све потребне процедуре како би се одбранила сигурност пољског ваздушног простора, а оперативна команда Оружаних снага Пољске стално прати ситуацију“, навели су.

Иначе, украјински званичници навели су како је нови руски удар био комбинован. Крстареће ракете (потенцијално Кх-101) највероватније су испаљене око три сата ујутро из стратешких бомбардера Ту-95МС из Саратовске области Руске Федерације. Након сложених маневара те су ракете ушле у Кијев с југа.

Истовремено с приближавањем крстарећих ракета главном граду, непријатељ је лансирао балистичке ракете КН-24/искандер-М изнад Кијева и његових предграђа.

Извор: Клиx.ба

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ