Свет

РУСИ ИМ СЕ СМЕЈУ: Американци направили фаталну грешку, Украјинци побили своје

Инструктори из САД нису успели да обуче украјинске пилоте да управљају америчким ловцима Ф-16, изјавио је амбасадор Русије у Вашингтону Анатолиј Антонов.

– Изгледа прилично смешно када Ф-16 на украјинском небу обори амерички систем ‘патриот’. Локални инструктори ипак нису успели да добро обуче Оружане снаге Украјине – оценио је Антонов.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Такође је додао да САД неће моћи да се спасу уколико тренутна ситуацију у Украјини прерасте у глобални сукоб.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

– Идеја Вашингтона да сукоби Европу са Русијом, користећи украјинску кризу, неће проћи – нагласио је руски амбасадор.

По његовим речима, никакве испоруке савремене опреме, било да је реч о ловцима или ракетама дугог домета, а да се не говори о слању плаћеника, неће изменити ситуацију на бојном пољу.

Антонов је закључио да је амерички „пројекат Украјина“ донео разарања и огромне жртве за словенски народ. Међутим, како је додао, нема сумње у то да ће Русија изаћи на крај са новим изазовом по своју безбедност, те да ће циљеви и задаци специјалне војне операције бити у потпуности реализовани.

Подсетимо, један од ловаца Ф-16, које је кијевски режим добио крајем јула, срушио се у понедељак, 26. августа, само неколико недеља након што је први авион америчке производње стигао у Украјину, објавио је „Волстрит џорнал“.

Иако западни медији преносе да је авион оборен током руског баража, из Украјине стижу информације да је борбени авион страдао у окршају са противваздушним системом „патриот“ који је испоручен Украјини из САД.

Извор: Медији

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ