Свет

УПАЛИ СУ У СМРТОНОСНУ ЗАСЕДУ: Руси пустили Украјинце да продру у град, а онда

Борци групације снага „Центар“ ликвидирали су украјинске диверзанте који су продрли у Новогродовку у ДНР, коју су ослободили руски војници, изјавио је за РИА Новости војник са позивним знаком Фанат.

– Ово је борбено возило пешадије украјинских снага. Диверзантска извиђачка група покушала је да уђе у град, али су је наши момци (Оружане снаге Русије) одмах ликвидирали – рекао је он, стојећи поред спаљене украјинске оклопне технике на једној од градских улица.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Поред руског војника леже тела убијених украјинских диверзаната са плавом траком на рукавима и кацигама са препознатљивим ознакама.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Новогродовка (у правцу Красноармејска) је град смештен на линији Селедово — Новогродовка — Гродовка, иза којег се руским снагама отвара пут ка Красноармејску (украјински назив — Покровск). То је једно од највећих и стратешки најважнијих насеља за противника на западу ДНР. Ослобађањем овог града, руска војска је добила могућност да настави напредовање у позадину Кураховске групације ОСУ.

Руске снаге су извеле муњевиту операцију и у року од неколико дана успеле су да заузму Новогродовку, у којој је раније живело више од 14 хиљада људи. Према речима војника, отпор ОСУ био је неорганизован, што је омогућило да се град готово потпуно сачува. У многим кућама су прозори остали читави, али нема струје ни водоснабдевања. На улицама се налази спаљена украјинска оклопна техника и тела погинулих украјинских војника.

Претходног дана групација „Центар“ ослободила је и село Калиново у ДНР, које се налази источно од Селедова. То је део великог Очеретинског мостобрана за напредовање према Новогродовки, Мирнограду, Селедову и Курахову.

Извор: Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ