Свет

УДАРНО! ТРЕЋИ СВЕТСКИ РАТ НА ПОМОЛУ! Управо одобрено бомбардовање Русије!

Холандија је дала зелено светло Украјини да користи борбене авионе Ф-16 за нападе на руску територију, изјавио је холандски министар одбране Рубен Брекелманс у интервјуу за „Франкфуртер Алгемеине Цајтунг“.

– Украјина може користити наше оружје на територији Русије за самоодбрану у складу с међународним правом. Кијев има право на самоодбрану – изјавио је Брекелманс.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Први заменик председника одбора за одбрану Савета Федерације Русије и бивши командант Ваздушно-космичких снага (ВКС) Русије, Виктор Бондарев, упозорио је 23. августа да би се пилоти НАТО-а, који ће летети на Ф-16, ускоро могли наћи у обореним авионима.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Русија сматра да испорука наоружања Украјини омета мирно решење сукоба и директно укључује НАТО у конфликт. Министар спољних послова Русије, Сергеј Лавров, напоменуо је да ће сваки транспорт са оружјем за Украјину постати легитимна мета за Русију. Лавров је истакао да САД и НАТО директно учествују у сукобу не само испорукама оружја, већ и обуком кадрова на територијама Велике Британије, Немачке, Италије и других земаља. У Кремљу су навели да западно наоружавање Украјине не доприноси преговорима и може имати негативне последице.

Иначе, руска војска има план за протеривање украјинских снага из руске пограничне регије Курск, рекао је данас Дмитриј Песков, портпарол руског председника Владимира Путина.

Извор: Република

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ