Свет

НАЈСТРАШНИЈИ ХОРОР НА ЦРНОМ МОРУ: Украјинци покушали да заузму „Крим 2“, Руси их дочекали, око 80 мртвих

Спречена је операција кијевског режима у Црном мору, која се поклапа са доласком високих представника САД и европских земаља у Украјину, а том приликом је страдало неколико десетина украјинских војника, саопштило је руско Министарство одбране

Руске трупе су спречиле покушај Оружаних снага Украјине да уз помоћ четрнаест америчких десантних чамаца „вилард си форс“ заузму нафтну бушотину „Крим 2“ у Црном мору, саопштило је руско Министарство одбране.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Главна обавештајна управа Министарства одбране Украјине је зарад заузимања руске бушотине ‘Крим 2’ у Црном мору покушала да изведе морски десант уз помоћ 14 америчких чамаца и војницима за специјалне операције украјинске морнарице“, прецизирали су у руском Министарству одбране.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Руска Црноморска флота и војска су, бранећи платформу, током борбе потопили осам десантних чамаца и уништили до 80 непријатељских војника, наводи се у саопштењу.

Шест украјинских чамаца се повукло, а да нису ни покушали да покупе рањене украјинске војнике који су остали у води.

„Још једна ‘медијска операција’ кијевског режима у Црном мору, која се поклапа са доласком високих представника САД и европских земаља у Украјину 11. септембра, угушена је у крви и однела животе више десетина украјинских војника“, наводи се у саопштењу.

Украјински медији су пренели да су у Кијев допутовали амерички државни секретар Ентони Блинкен и британски министар спољних послова Дејвид Лами.

Извор: Медији

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ