Свет

УЗБУНА! НАТО решио, почиње операција опкољавања Русије! Команда одлучила, са севера долази неочекиван удар!

НАТО анализира идеју да формира заједнички центар за контролу ваздушних операција на Арктику, изјавио је командант америчког Ратног ваздухопловства у Европи и Африци, генерал Џејмс Хекер, преноси лист „Дифенс ван“.

– Намеравамо да искористимо блиске односе арктичких земаља и знања да се то реализује. Према томе, мислим да ћемо ускоро добити трећи заједнички центар за управљање ваздушним операцијама -рекао је генерал на панел дискусији са представницима ваздухопловних снага Шведске и Норвешке на конференцији „Удружења ваздушно-космичких снага“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Хекер је том приликом додао да се главнокомандујући заједничких оружаних снага НАТО у Европи, генерал Кристофер Каволи, принципијелно слаже са том идејом. Како је истакао, предлог још треба да се представи руководству Алијансе.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Генерал је истакао да још није познато где ће се тачно налазити командни центар. Такође је казао да Ратно ваздухопловство САД већ експериментише са дроновима МК-9 „Рипер“ и „Глобал Хоук“ изван поларног круга како би се боље информисали о ситуацији.

НАТО већ има заједничке центре за ваздушне операције у Немачкој и Шпанији.

Помоћник руског председника, председник Поморског колегијума Русије, Николај Патрушев, изјавио је почетком септембра да Вашингтон и његови савезници погоршавају ситуацију дуж периметра руских граница, непрестано тестирајући њене одбрамбене способности. Према речима Патрушева, Вашингтон тежи милитаризацији Арктика и настоји да спречи руске економске активности у северним географским ширинама.

Извор: Медији

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ