Свет

НАПАДНУТА РУСИЈА: Погођен аутобус

У најновијем нападу Украјине на цивиле, повређено је четворо деце

Оружане снаге Украјине напале су дроном путнички аутобус у Белгородској области, a међу повређенима су и деца, јавио је гувернер Вјачеслав Гладков на Телеграм каналу, а преносе „РИА Новости“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„У Белгородској области, на скретању за село Октјабрски, редовни аутобус у покрету напао је непријатељски дрон“, наводи се у публикацији.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Повређено је осам особа, а међу њима и четири малолетника. Деца су пребачена у дечју регионалну болницу. У питању су седамнаестогодишњи дечак, шеснаестогодишња девојчица, десетогодишњи и осмогодишњи дечак.

Два мушкарца са ранама од гелера хоспитализована су у Белгородској градској болници, две жене су, након указане прве помоћи, послате на кућно лечење. На аутобусу су поломљена стакла, и возило је оштећено.

Режим противтерористичке операције је на снази у Белгородској, Курској и Брјанској области.

Током протекле недеље је у нападима Оружаних снага Украјине на руске регионе убијено је 15 становника из различитих насеља, а 69 људи је рањено, навео је амбасадор руског Министарства спољних послова за злочине кијевског режима Родион Мирошњик.

„У дејствима украјинске војске су страдала 84 цивила – 69 особа је рањено, међу којима шесторо деце, а 15 особа је убијено“, написао је Мирошњик на Телеграму.

Извор: РИА

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ