Идвајамо Свет

ДРАМА: Погођени бродови

ДВА теретна брода која су пловила у Аденском заливу погођена су пројектилима и потом је на њима избио пожар, саопштила је данас британска безбедносна фирма Амбреи.

Теретни брод који је пловио под заставом Антигве и Барбуде погођен је пројектилом на око 83 наутичке миље југоисточно од Адена, а потом је избио пожар, али је ватра угашена, преноси Ројтерс.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Агенција наводи да је раније британска Служба за поморске трговинске операције (УКМТО) саопштила да је капетан брода послао извештај о инциденту који се догодио на 80 наутичких миља југоисточно од Адена.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

– Брод је пловио у правцу југозапада у водама Аденског залива брзином од 8,2 чвора када је у предњи део пловила ударио пројектил. Избила је ватра која је убрзо неутралисана – наводи се у саопштењу и додаје да је примећен и други пројектил који није погодио брод.

У саопштењу се додаје да су у близини примећене особе у малим чамцима које су током инцидента отвориле ватру на брод.

У одвојеном саопштењу УКМТО наведено је да је примљен извештај капетана другог брода о још једном инциденту који се догодио на око 70 наутичких миља југозападно од Адена.

– Капетан је известио надлежне да је брод погођен непознатим пројектилом у крмени део пловила, што је резултирало пожаром. Рад на утврђивању штете је у току – наводи УКМТО.

Јеменски побуњеници Хути, који контролишу делове те земље, од новембра су нападали међународне бродове у Црвеном мору у знак солидарности са Палестинцима у рату између Израела и Хамаса.

Извор: Танјуг

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ