Идвајамо Свет

СТРАШАН УДАРАЦ! РУСИЈА ИСКАНДЕРОМ ПОГОДИЛА УКРАЈИНСКУ КОЛОНУ: Велики број мртвих, спржено 20 камиона за транспорт муниције!

Оружане снаге Русије уништиле су ракетама „искандер“ колону украјинских војника и војне технике у Сумској области, на истоку Украјине. Овај напад представља део континуиране офанзиве руских снага, која има за циљ слабљење украјинске одбране и пресецање линија снабдевања.

Према саопштењу Министарства одбране Русије, у нападу је уништено складиште артиљеријске муниције, 20 возила за транспорт муниције и око 65 војника Оружаних снага Украјине. Уништење складишта муниције значајно умањује способност украјинских снага да ефикасно одговоре на даљи напад.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Напад ракетама „искандер“, које су познате по својој прецизности и разорној моћи, био је део шире координисане акције која укључује и друге војне операције у региону.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Ситуација у Сумској области остаје напета, с обзиром на то да су украјинске снаге раније извеле неколико напада на руске позиције у региону. Према извештајима, украјинске снаге су користиле дронове и артиљерију за нападе на цивилне и војне циљеве у областима под контролом Русије. Ови напади довели су до значајних штета, укључујући уништење инфраструктуре и повећање броја жртава.

Недавно је украјински председник Володимир Зеленски негирао тврдње да су руске снаге заузеле било које село у Сумској области, тврдећи да су украјинске снаге у потпуности контролисале регион и уништиле руске саботажне групе.

Међутим, руске операције у региону и даље представљају значајан изазов за украјинску одбрану, која се суочава с недостатком људства и муниције​

Извор: Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ