Идвајамо Свет

ПУКОВНИК МЕКГРЕГОР: Атлантик ће одмах бити затворен! Салва ракета ће уништити све!

Коментаришући пост Роберта Јр Кенедија о самиту НАТО у Вашингтону и увлачењу САД у рат са Русијом, бивши саветник Пентагона Даглас Мекгрегор је рекао да Украјина не може постати још један Вијетнам и да је то ћорсокак. Он је ово истакао у својој објави на друштвеној мрежи X.

„РФК ЈР је у праву када се ради о лоше прикривеном покушају Wасхингтона да нас увуче у рат са Русијом, али ситуација у Украјини је веома другачија и немамо копнене трупе за слање. Европљани не желе рат, а не желе ни Американци“, рекао је бивши саветник.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Мекгрегор је нагласио да из географских разлога, Украјина не може постати још један Вијетнам.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Он је приметио да им у случају Вијетнама нико није спречавао пут, и сугерише да би сада руске подморнице затвориле Атлантик.

„Данас би руске подморнице одмах затвориле Атлантик и сва наша сценска подручја у источној Европи била би потпуно уништена у тучи пројектила. Још горе, ваздушна и ракетна одбрана САД-НАТО-а способна је да брани само 5% европске територије НАТО-а. У простору од 5-7 дана наша би се залиха пројектила исцрпила. Могао бих да наставим, али схватате поенту. То је ћорсокак. Сваки покушај опонашања приступа Вијетнаму завршит ће се нагло и лоше за САД и Европу“, рекао је Мекгрегор додавши да је то била поента коју је Виктор Орбан покушао рећи.

Роберта Јр Кенеди је раније написао да ове седмице свет гледа жалосни спектакл западног империјума који кружи ка катастрофи док се НАТО спушта на Wасхингтон.

„Олујни облаци се скупљају док се лидери НАТО-а приближавају Вашингтону…“ И требало би да буду, јер је тренутно главни приоритет НАТО-а вођење рата, а не одржавање мира”, написао је Кенеди.

Он примећује да је образац потпуно исти као и у Вијетнаму, где је рат почео тако што је ЦИА водила паравојне операције у подручју сукоба. Једина разлика по Кенедију је што су у Вијетнаму били заступљени амерички “војни саветници”, а у Украјини су попримили облик плаћеника и “пензионисаног” америчког војног особља.

„Како је НY Тимес открио пре неколико месеци, ЦИА већ десет година управља са дванаест база у Украјини. Према украјинском генералу Серхију Дворецком, њих ЦИА финансира „сто десет посто“”, подсећа он.

Извор: forumistok.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ