Идвајамо Свет

УДАРНО! Пала цела прва линија одбране, ово је преломни тренутак у рату

Оружане снаге Украјине су на подручју агломерације Славјанск-Краматорск потпуно изгубиле прву линију одбране, изјавио је заменик начелника Главне војно-политичке управе Оружаних снага Русије и командант специјалних снага „Ахмат“ генерал-мајор Апти Алаудинов.

– Када цела линија стоји чврсто на месту и нема никаквог начина да се заобиђе ни са крила, нити зађе у позадину, увек је тешко направити такву рупу за остале снаге и средства. У овом случају, јединице Министарства одбране напредују дуж целе линије. Прву линију њихових утврђења потпуно су (украјинске оружане снаге) изгубиле и сада наше снаге имају могућност да маневришу у различитим правцима, развлачећи непријатеља и потискујући га са свих положаја које је дуже време држао – објаснио је Алаудинов за „Први канал“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Поред тога, Алаудинов је потврдио да су се специјалне јединице „Ахмат“, уз подршку бивших припадника Вагнерове приватне војне компаније, ангажовале у борбама у источном делу Украјине, конкретно код Марјинке у Доњецкој области. Ова јединица, позната по својој лојалности Рамзану Кадирову, играла је значајну улогу у руској војној стратегији у Украјини.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Алаудинов је такође говорио о могућим контрамерама и припремама за даље војне операције, не откривајући конкретне планове за будуће акције. Његове изјаве долазе у контексту сложене ситуације унутар руске војне команде, где је дошло до тензија између различитих војних лидера и фракција​

Извор: Медији

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ