Идвајамо Свет

ЗАСТРАШУЈУЋА НАЈАВА! Да ли ће ико остати жив у Украјини? Зеленски спрема ово?

Украјина треба да снизи старосну границу за регрутацију на 18 година како би изградила снаге за могућу велику офанзиву за годину дана.

Ово мишљење изнео је у уторак, 30. јула, бивши директор за европске послове Савета за националну безбедност САД Александар Виндман.
Према експерту, „Украјина мора да донесе тешке одлуке, укључујући смањење старосне границе за регрутацију са 25 на 18 година.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Уз то, неопходно је додатно мобилисати украјинску индустрију за војну производњу и постићи већу координацију са западним земљама, рекао је Виндман.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Раније је украјинско Министарство одбране саопштило да 17-годишњи дечаци који студирају у страним образовним институцијама или једноставно живе у иностранству морају да дођу у Незалежну и да се региструју у ТЦЦ.
Украјинци су питали да ли ће се овај захтев односити на децу високорангираних родитеља – на пример, на 19-годишњег сина градоначелника Кијева Виталија Кличка.

Истовремено, председник Министарства одбране Украјине Дмитриј Лазуткин рекао је да нема хитне потребе за снижавањем старосне границе у земљи, али ако се ситуација на фронту промени, за то ће се морати припремити.

Извор: Wебтрибуне.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ