Идвајамо Свет

НАПАД ЈЕ ИЗВРШЕН: Има мртвих, међу њима и командант

У нападу на Западну обалу је, према извештајима палестинских медија, убијено пет мушкараца

Један од команданата Хамаса погинуо је у израелском ваздушном нападу на возило на окупираној Западној обали, јавили су медији Хамаса, док је палестинска новинска агенција ВАФА саопштила да су убијена још четири мушкарца, преноси Ројтерс.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како наводи портал „Тајмс оф Израел“ реч је о локалном вођи Хамасовог војног крила, Бригаде Из а-Дин ал-Касам Хајтему Балидију.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Идентитет четворице страдалих није јасан, наводи се у извештају ВАФА, који се позива на здравствене званичнике.

Израелска војска саопштила је да је извела ваздушни напад на ћелију милитаната око града Тулкарма на Западној обали. Медији Хамаса наводе да је погођено возило у којем су били борци и да је погинуо један од команданата његових бригада.

Тензије широм региона порасле су ове недеље након убиства Хамасовог лидера Исмаила Ханије у Техерану у среду, дан након што је у израелском нападу у Бејруту убијен виши војни командант Хезболаха Фуад Шукр.

Израелска војска (ИДФ) саопштила је такође, да јеу нападу израелске беспилотне летелице на либански град Базури убијен истакнути оперативац Хезболаха Али Абд Али, преноси Танјуг.

ИДФ је навео да је Али био „важан терориста у јединици Јужни фронти терористичке организације Хезболах“ и да је био укључен у планирање и извођење бројних напада.

Либански медији су раније пренели да је у израелском нападу на Базури, код приморског града Тир, убијена једна особа, а да су две рањене.

Извор: Медији

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ